Filiala județeană Constanța pe podiumul celei de-a 26-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România

ACoR Constanța, pe podiumul celei de-a 26-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România. FOTO: Primăria Cumpăna

Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott din București găzduiește, până pe 08 februarie, lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023.

Această ediție reunește peste 350 de primari și reprezentanți ai comunelor din toate județele României, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM), împreună cu invitați de rang înalt de la nivelul autorităților centrale care s-au arătat interesați să identifice cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și stabilirea măsurilor ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.

Luni, 6 februarie, în cadrul lucrărilor, printr-o ceremonie solemnă oficiată de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, filiala județeană Constanța a ACoR a primit „Colanul de aur pentru activitatea pe anul 2022”, distincția fiind acordată în semn de recunoaștere a meritelor pe baza activității filialei la nivel județean pe întregul an, mobilizarea membrilor și pentru rezultatele în ceea ce privește plata cotizației raportată la numărul de membri.

Astfel, Colanul de aur al ACoR a fost acordat președintelui filialei județene Constanța a ACoR și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la egalitate aflându-se și filiala județeană Vrancea a ACoR, colanul fiind oferit președintelui filialei și primarului comunei Bolotești, Fănică Popa. Colanul de argint al ACoR a fost acordat președintelui filialei județene Călărași a ACoR, Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare, iar Colanul de bronz al ACoR a fost acordat președintelui filialei județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani, Petrică Șchiopu.

De asemenea, pentru întreaga implicare în viața sportivă a comunității și pentru multiplii campioni pe care îi sprijină în cadrul Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, comunei Cumpăna i-a fost oferit ordinul, trofeul și diploma ediției a VIII-a, „Ivan Patzaichin”, instituit începând cu anul 2015, fiind oferit comunelor și primarilor acestora în semn de apreciere pentru sprijinirea excelenței în sport în lumea satelor.

Printre temele importante supuse dezbaterii se numără dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele, realizându-se de asemenea o analiză a problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*