Fetiță de 10 ani, salvată după ce, aflată pe o saltea pneumatică, a fost dusă de valuri în largul mării, în Vama Veche

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

O fetiță în vârstă de 10 ani a fost salvată miercuri, 17 august, după ce, aflată pe o saltea pneumatica, a fost dusă de curenți și valuri în largul Mării Negre și nu s-a mai putut întoarce sigură la țărm. Incidentul s-a petrecut pe plaja din vama Veche.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, pompierii militari au fost solicitați să intervină, în Vama Veche, în ajutorul unei fetițe de 10 ani care, aflată pe o saltea pneumatică, ajunsese în largul mării, în apropierea graniței cu Bulgaria, și nu mai putea să se întoarcă la mal.

„Au intervenit ambarcațiunea Mangalia, SMURD Vama Veche și salvamarii. Fetița a fost recuperată de un salvamar cu un skijet. A fost evaluată de echipajul SMURD, și nu necesita îngrijiri medicale”, au transmis sursele citate.

De asemenea, în ajutorul copilei plecase, înot, și unchiul ei, care a reușit ulterior să revină singur la mal. Atât el, cât și fata, au refuzat transportul la spital.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*