Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC) începe, joi, la Termele Romane!

FITIC 2020 are loc în intervalul 20 - 23 august, spectacolele urmând să se desfășoare la Termele Romane.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), debutează, miercuri, 19 august, la Termele Romane. FITIC 2020 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, fiind inclus în Programul Prioritar Cultural Național.

„Orașul de la malul mării este spațiul perfect pentru o asemenea manifestare. A demonstrat-o patru ani la rând, iar acum ne pregătim de cel de-al cincilea, căci FITIC este pe cale să îşi deschidă porțile! FITIC este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi, iar marea este singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral”, au transmis organizatorii.

FITIC 2020 are loc în intervalul 20 – 23 august, spectacolele urmând să se desfășoare la Termele Romane, în Parcul Carol I, pe două scene amenajate în zonele A și B.

Și în acest an, secțiunile FITIC sunt: Blue Theatre Independence (teatru, dramaturgie contemporană și teatru-dans), Seathre (teatru pentru liceeni) și Red Theatre Revolution (teatru studențesc).

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești: Rodica Popescu Bitănescu, Paula Chirilă, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Marius Bodochi, Răzvan Vasilescu.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele, dar, din cauza numărului redus de locuri disponibile, impus de restricțiile provocate de noul coronavirus, cei interesați sunt rugați să rezerve locul pe www.bilet.ro. Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc. Rezervarea este anulată cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Întregul program îl puteți consulta pe site-ul www.fitic.ro sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*