Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” de la Cumpăna a ajuns la cea de-a XVI-a ediție

Căminul Cultural din comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Căminul Cultural din comuna Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție, reafirmându-și poziția de eveniment de referință în promovarea tradițiilor și a autenticității folclorului românesc.

La competiție participă tineri soliști vocali amatori, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din diferite zone etnofolclorice din țară, structurați pe trei secțiuni de vârstă.

Concursul se va desfășura miercuri, 17 mai, începând cu ora 12.00, în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din comuna Cumpăna. Această ediție înregistrează 39 de concurenți, iar Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere vor avea loc joi, 18 mai 2023, începând cu ora 12.00.

Juriul, alcătuit din personalități de prestigiu ale folcloristicii românești, va fi prezidat de Elise Stan, profesor Doctor Etnomuzicolog, realizator de emisiuni de folclor în cadrul TVR. Alături de acesta, vor face parte din juriu Doina-Virginia Ișfănoni, Daniela-Roxana Gibescu, Nicoleta-Elena Popa și Valentin Marin, toți specialiști în domeniul folclorului românesc.

Evenimentul va fi susținut de Orchestra Ansamblului Focloric Profesionist „Brâulețul”, sub conducerea dirijorului Cristian Obrejan. În competiție se vor afla tineri interpreți ai folclorului românesc precum Fetele din Botoșani, Maria Ghinea, Robert Târnăveanu, Bianca-Ștefania Luzinschi și Andrei Chelba, câștigătorul trofeului ediției a XV-a. Festivalul-Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” promite să ofere o experiență culturală unică și autentică pentru toți participanții și publicul prezent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*