Trei cetățeni afgani, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce încercau să intre ilegal în țară

Trei cetățeni afgani, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce încercau să intre ilegal în țară. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Negru Vodă au depistat marți, 01 iunie, trei cetățeni afgani care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în România, ascunși în semiremorca unui automarfar.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Moldova, la volanul căruia se afla un moldovean în vârstă de 49 de ani. Autocamionul transporta, conform documentelor, electrozi, din Turcia pentru o firmă din Moldova.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că prelata semiremorcii era tăiată, iar verificările cu aparatura specifică din dotare (sonda CO2 și MicroSearch – aparat care detectează bătăile inimii) au semnalat prezența unor persoane în compartimentul pentru marfă. Polițiștii de frontieră au deschis automarfarul și în interior au fost descoperiți ascunși trei tineri, cu vârste între 18 și 21 de ani.

Din declarațiile acestora a reieșit faptul că sunt cetățeni afgani și intenționau să ajungă în Germania. Aceștia au mai declarat că s-au ascuns în semiremorcă după ce au  tăiat prelata acesteia, profitând de neatenția șoferului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cercetările sunt continuate de autoritățile de frontieră bulgare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*