Festivalul concurs de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu”, ajunge anul acesta la cea de-a XXV-a ediție

Festivalul concurs de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu”, ajunge anul acesta la cea de-a XXV-a ediție. Acesta va avea loc în perioada 06 – 08 octombrie și se va desfășura la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, Județul Constanța.

Organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, concursul are ca scop descoperirea, stimularea și promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradițional autentic, prezentarea nealterată a purității și frumuseții costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Pot participa la concurs artiști amatori, soliști vocali de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani. Pentru a participa la preselecție concurenții trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani împliniți și vârsta maximă de 25 ani (împliniți până în ziua concursului). Înscrierea la concurs se face pe bază de fișa de înscriere ce va fi trimisă pe adresa – Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” din B-dul Tomis nr. 110, tel./fax: 0241.619293.

Conform regulamentului, candidații care doresc să se înscrie la concurs vor trimite odată cu fișa de înscriere partiturile cu acompaniamentul pieselor muzicale, pe care le vor interpreta, un demo al piesei interpretate cu acompaniament, precum și consimțământul/acordul privind prelucrarea datelor personale ale participanților, până la data de 25 septembrie 2021.

La preselecție și la concurs, fiecare concurent va prezenta:

  • o piesă autentică, culeasă sau preluată și interpretată de concurent fără acompaniament instrumental (doină sau baladă);
  • o piesă autentică reprezentativă cu acompaniament orchestral.

Nu sunt admiși în concurs soliști vocali profesioniști sau care sunt angajați cu carte de muncă la un ansamblu profesionist. Nu mai pot participa câștigătorii Premiului I și al Trofeului. În cadrul concursului se vor acorda următoarele premii:

  • Trofeul „Dan Moisescu” – 2.000 lei;
  • Premiul I – 1.500 lei;
  • Premiul II – 1.000 lei;
  • Premiul III – 700 lei;
  • Mențiuni (3) – 500 lei.

Câștigătorul Trofeului Festivalului – Concurs de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu”, Ediția a XXV-a, este obligat să susțină un recital folcloric la următoarea ediție a festivalului. Regulamentul concursului precum și fișa de înscriere la concurs, poate fi descărcată de pe site-ul instituției www.cctb.ro, secțiunea ANUNȚURI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*