Festivalul cetăților antice dobrogene a ajuns la Cetatea Ulmetum

Cetatea Ulmetum

Sub soarele strălucitor al Dobrogei, istoria prinde viață într-un nou capitol fascinant al „Festivalului cetăților antice dobrogene”. După trei săptămâni pline de aventură și descoperiri la Capidava, Histria și Tropaeum Traiani, acest eveniment cultural își îndreaptă acum atenția către cei mici, într-o experiență educativă și distractivă ce va avea loc în incinta Cetății Ulmetum din pitoreasca localitate constănțeană Pantelimon.

Cu sufletul deschis către trecutul măreț al acestor locuri încărcate de istorie, organizatorii Festivalului pregătesc o zi de sâmbătă, 19 august, plină de activități captivante pentru cei mici. Pe lângă tururile ghidate realizate de specialiștii de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în care se va dezvălui poveștile și legende adânc înrădăcinate în Cetatea Ulmetum, micii exploratori vor avea ocazia să se inițieze în arta ceramică prin intermediul unui atelier captivant. Aici, secretele manevrării lutului vor fi dezvăluite într-un mod interactiv, punând în valoare tradițiile ancestrale.

Dar aventura nu se oprește aici! Un concurs de cultură generală pregătit special pentru cei mici îi va încuraja să-și pună la încercare cunoștințele și să descopere lucruri noi despre trecutul îndepărtat. În același timp, vizitatorii și participanții la eveniment vor avea ocazia să se alăture unui „treasure hunting” special, o vânătoare de comori ce aduce un strop de mister și emoție în atmosfera deja încărcată de descoperiri arheologice.

Mai mult decât o simplă sărbătoare culturală, „Festivalul cetăților antice dobrogene” își propune să sublinieze diversitatea posibilităților de dezvoltare a județului Constanța din punct de vedere cultural, social și economic. Prin această inițiativă, se dorește atragerea atenției asupra importanței de a păstra și reabilita obiectivele istorico-arheologice, transformându-le în adevărate poluri de dezvoltare pentru comunitatea locală. În același timp, promovarea turismului cultural sustenabil rămâne un obiectiv esențial, asigurând că trecutul bogat al regiunii poate fi admirat și învățat într-un mod autentic și captivant.

Evenimentul este organizat de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, sprijinit de Consiliul Județean Constanța și implementat de către Asociația Culturală Obsidian.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*