“Festivalul Antic Tomis” și “Campionatul Național de Drift Mamaia” sunt evenimentele sfârșitului de săptămână

Festivalul Antic Tomis. FOTO Afișul festivalului
Festivalul Antic Tomis. FOTO Afișul festivalului

Constanța și Mamaia vor fi, weekendul acesta, gazdele celor mai importante evenimente ale verii. Începând de astăzi, în Constanța și în stațiunea Mamaia, începe o serie lungă de evenimente pe care nu ai cum să le ratezi pentru o vară de neuitat.

Asociația Litoral – Delta Dunării urmează să mai bifeze două mari evenimente de pe calendarul Mamaia Style, “Festivalul Antic Tomis ediția V” și “Campionatul Național de Drift Mamaia Style 2016”. 

Festivalul Antic Tomis, eveniment cultural-istoric major, organizat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării în parteneriat cu Muzeul de Istorie Natională și Arheologie Constanța și Primăria Municipiului Constanța, a ajuns anul acesta la a cincea ediție. Evenimentul se va desfăsura în perioadă 26-28 august 2016 în Parcul Tăbăcărie din Constanța, cu participarea dacilor, românilor și gladiatorilor de la asociațiile de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (Cluj), Asociația Culturală Tomis (Constanța), Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova (Iași) și Geto-Dacii Sudcarpatici (Pitești).

A mai rămas doar o zi până la cel mai important eveniment automobilistic al verii de la malul mării, unde cei mai iscusiți piloți de drift din România și Bulgaria se vor confruntă, în premieră, la Constanța, în cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Drift (CND). 

În total peste 15.000 de căi putere vor încinge asfaltul, sambătă și duminică, în parcarea centrului comercial Maritimo, acolo unde accesul publicului va fi gratuit, iar printre invitații de marcă se numără Mihai Leu și vicecampionul mondial WRC, Dominique Savignoni. 

Carusel Cooltural continuă seria de evenimente care e desfăsoară în fiecare week-end, în Piațeta Casino din Mamaia, pană pe 4 septembrie, de la oră 20.00. Intrarea este liberă!

Piața Ovidiu din Constanța găzduiește până pe 29 august, prima ediție a festivalului de film în aer liber Nomad Global Village. 15 capodopere ale cinematografiei din toate timpurile vor fi proiectate cu intrare liberă, pentru a sărbători moștenirea multiculturală a Constanței.

 

În perioadă 15-30 august, Primăriile, Instituțiile de învățământ din toată țara, cluburile sportive, asociațiile și fundațiile de ajutorare a copiilor, sunt invitate să organizeze excursii cu acces gratuit în parcul acvatic Aqua Magic Mamaia. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*