FOTO VIDEO Ultima zi a Festivalului Antic Tomis. Atelierele de reconstituire istorică și demonstrațiile durează până după apus

Corina Martin în rolul zeiței Tomiris, la Festivalul Antic Tomis. FOTO Adrian Boioglu
Corina Martin în rolul zeiței Tomiris, la Festivalul Antic Tomis. FOTO Adrian Boioglu

A cincea ediție a Festivalului Antic Tomis a adus trei zile de istorie vie la Constanța. Evenimentul a început vineri după amiaza cu o paradă din Parcul Arheologic către Piața Ovidiu. Dacii și Romanii, conduși de zeița Tomiris și-au prezentat strigătele de luptă dar și uniformele în fața turiștilor strânși în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Duminică, 28 august, este ultima zi a Festivalului. Constănțenii pasionați de istorie pot să meargă încă de la ora 10.00 în Parcul Tăbăcărie. Acolo au loc până la ora 14.00, ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice și antrenamente militare cu public.

La ora 15.00 are loc ceremonia de închidere a evenimentului. Chiar și așa, festivalul nu se încheie aici. Luptele dintre daci și romani se vor stinge abia după apus, la ora 21.00.

Urmăriți un video reportaj realizat de Constanța NEWS cu momentele de la deschiderea oficială, precum și demonstrațiile tactice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*