FOTO VIDEO Ultima zi a Festivalului Antic Tomis. Atelierele de reconstituire istorică și demonstrațiile durează până după apus

Corina Martin în rolul zeiței Tomiris, la Festivalul Antic Tomis. FOTO Adrian Boioglu
Corina Martin în rolul zeiței Tomiris, la Festivalul Antic Tomis. FOTO Adrian Boioglu

A cincea ediție a Festivalului Antic Tomis a adus trei zile de istorie vie la Constanța. Evenimentul a început vineri după amiaza cu o paradă din Parcul Arheologic către Piața Ovidiu. Dacii și Romanii, conduși de zeița Tomiris și-au prezentat strigătele de luptă dar și uniformele în fața turiștilor strânși în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Duminică, 28 august, este ultima zi a Festivalului. Constănțenii pasionați de istorie pot să meargă încă de la ora 10.00 în Parcul Tăbăcărie. Acolo au loc până la ora 14.00, ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice și antrenamente militare cu public.

La ora 15.00 are loc ceremonia de închidere a evenimentului. Chiar și așa, festivalul nu se încheie aici. Luptele dintre daci și romani se vor stinge abia după apus, la ora 21.00.

Urmăriți un video reportaj realizat de Constanța NEWS cu momentele de la deschiderea oficială, precum și demonstrațiile tactice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*