Felix Stroe îl taxează pe Vasile Dâncu: „Vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate geopolitică este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste”

Felix Stroe, președintele organizației județene PSD Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Felix Stroe, președintele organizației județene PSD Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președintele PSD Constanța, a replicat, duminică,  recentelor declarații făcute de Vasile Dâncu la adresa organizațiilor social-democrate din sudul țării.

„Este inadmisibil ca aceste afirmații <<separatiste>> să vină din partea unui personaj politic tocmai din Ardeal, care ar trebui să știe caracterul jignitor al unor asemenea diferențieri regionale. Domnul Dâncu a făcut parte din conducerea unei organizații PSD (Cluj) care n-a obținut niciodată în alegeri rezultate remarcabile și cu atât mai mult ar trebui să ia exemplu din experiența altor organizații de partid, indiferent de localizarea lor geografică. Vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate <<geopolitică>> este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste, care consideră o regiune istorică mai <<deșteaptă>> decât alta”, a comentat Felix Stroe.

În opinia președintelui PSD Constanța, cultura politică a unei țări, „despre care vorbește domnul Dâncu”, este creată de activitatea politică concretă, de viața de partid de zi cu zi și de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale, ci și la adunările de alegeri.

„Contează rezultatele obținute și nu aparițiile meteorice, cu aer de superioritate și suficiență. Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit și a obținut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanță practică. Altminteri, prelegerile sale  teoretice despre doctrine și programe ideologice sunt pur si simplu superflue. Domnul Dâncu <<se gândește de două ori>> să facă acest pas, de reîntoarcere în PSD, cu scopul declarat de a prelua șefia Consiliului Național al partidului. Poate ar trebui să se gândească de trei, de patru ori, sau să se gândească exact de câte ori a balansat, înăuntrul și în afara PSD. Poate ar fi mai bine și pentru dânsul și pentru Partidul Social Democrat”, a mai adăugat președintele organizației județene PSD Constanța.

Vasile Dâncu a comentat, recent, la un post de televiziune, că, în acest moment, Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat.

„E adevărat că sunt câteva județe din sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă, dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România. Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii, dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas”, a declarat Vasile Dâncu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*