Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, se arată îngrijorat de decizia de schimbare din funcție a managerului APMC

Portul Constanța. FOTO: CNAPM SA

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, consideră că decizia Ministerului Transporturilor de a-l schimba din funcție pe „managerul performant al Portului Constanța”, în acest context extrem de complicat, va vulnerabiliza poziția strategică a companiei.

„Îmi exprim îngrijorarea față de această decizie incorectă și nepotrivită de a-l înlocui pe Florin Goidea de la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, un manager performant, care a revitalizat portul prin investiții, prin elaborarea de proiecte și accesarea fondurilor europene. Acesta are experiență în domeniul maritim, cunoaște activitatea portului, dar ca manager și-a câștigat respectul prin echidistanță, echilibru, performanță și prin faptul că și-a câștigat funcția prin concurs. De asemenea, nu avem cum să nu remarcăm că a știut să gestioneze situațiile critice într-un context extrem de dificil”, consideră deputatul constănțean.

Liderul liberal este de părere că, de la izbucnirea războiului din Ucraina, Portul Constanța a redevenit un subiect de maximă importanță, iar vizitele și întâlnirile de lucru cu diferiți operatori de talie mondială, precum și cu delegații diplomatice, au repus portul pe tabla de șah a geopoliticii.

„Semnalul pe care îl dă astăzi Ministerul Transporturilor este unul nepotrivit, mai ales că înlocuirea nu este făcută pe baza unor performanțe demonstrate, ci este doar o dorință politică. Dacă luăm tot contextul regional, care este unul fragil, Ministerul Transporturilor vulnerabilizează o companie strategică doar pentru a satisface orgoliul unora. Această companie are nevoie de stabilitate, pentru că derulează fonduri de investiții de miliarde de euro, dar mai ales pentru că are un rol simbolic în relațiile cu partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană. Vom vedea care sunt mizele adevărate ale acestei schimbări în curând”, a mai precizat Bogdan Huțucă.

Florin Goidea a fost înlocuit la conducerea CN Administrației Porturilor Maritime Constanța SA de către Florin Vizan. Acesta este director general al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri Constanța și s-a mai aflat în conducerea CN APMC SA. El a candidat din partea PSD la alegerile locale din 2020 pentru un mandat de consilier județean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*