Federația Tinerilor cere Primăriei Constanța gratuitate pentru toți copiii, elevii și studenții pe liniile RATC

Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Alexandru Bajdechi, președintele Federației Tinerilor din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Pentru a combate efectele sărăciei în rândul copiilor și tinerilor, Federația Tinerilor din Constanța a solicitat astăzi Primăriei și RATC Constanța să analizeze posibilitatea oferirii de gratuitate pentru toți copii, elevii și studenții din municipiul Constanța. Mai mult, măsura ar duce și la redresarea financiară a regiei de transport în comun.

Datele furnizate de Eurostat pentru anul 2015 arată o situație dezastruoasă cu privire la riscul de sărăcie și/sau excluziune socială în rândul tinerilor:

  • persoane sub 18 ani supuși riscului de sărăcie (sărăcie relativă) – 38.1%
  • persoane între 18 și 24 de ani supuși riscului de sărăcie – 34.9%
  • persoane sub 16 ani supuși riscului sărăciei sau excluziunii sociale – 46%
  • persoane între 16 și 24 de ani supuși riscului sărăciei sau excluziunii sociale – 46.9%

“Nimeni nu poate nega problema sărăciei în România, însă măsurile pentru combaterea sau ameliorarea acesteia întârzie să apară. Propunerea noastră reprezintă o normalitate, într-o societate solidară care dorește să-și rezolve problemele. Copiii nu au nicio vină că s-au născut într-un mediu sărac, însă noi vom fi vinovați dacă stăm pasivi”, a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*