Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța aniversează 32 de ani de la înființare

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța aniversează 32 de ani de la înființare

Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 15 – 16 aprilie, Zilele Medicale Dobrogene 2022, cu prilejul aniversării a 32 de ani de învățământ medical tomitan.

Potrivit decanului facultății, prof. univ. dr. Doina Tofolean, evenimentul are loc în Corpul B al Campusului universitar și se adresează cadrelor didactice și studenților Facultății de Medicină. Pe parcursul celor două zile de desfășurare, programul include comunicări științifice și postere pe subiecte de mare actualitate din domeniul medical, susținute de studenți, rezidenți și cadrele didactice ale Facultății de Medicină.

De asemenea, în cadrul Zilelor Medicale Dobrogene 2022, este organizat un workshop de simulatoare medicale și chirurgicale, care cuprinde: simulator laparoscopie (ginecologie, FIV, urologie), simulator de ecografie adult şi copil, anatomie virtuală cu ochelari 3D, simulator oftalmologie, ORL, bronhoscopie, auscultație, nursing, obstetrică, ATI (puncții), manechin nou-născut şi pediatric pentru urgențe (UPU).

În cadrul acestui workshop, studenții din toți anii de studiu pot efectua manevre specifice și se pot familiariza cu tehnicile de lucru utilizând simulatoarele, sub îndrumarea cadrelor didactice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*