Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius” celebrează 33 de ani de învățământ medical constănțean

Universitatea „Ovidius” Constanța. FOTO UOC

Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 7 – 8 aprilie, Zilele Facultății de Medicină Constanța 2023, cu prilejul aniversării a 33 de ani de învățământ medical tomitan. Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 7 aprilie, la ora 11.00, în Sala A2 din campusul universitar, Corp B.

„Pe parcursul celor două zile, studenți, doctoranzi și rezidenți, alături de cadre didactice ale Facultății de Medicină, vor susține lucrări științifice și vor prezenta postere pe subiecte de actualitate din domeniul medical. Noutatea ediției din acest an a Zilelor Medicale Dobrogene este reprezentată de organizarea, în premieră, a unei sesiuni a Școlii Doctorale de Medicină”, precizează prof. univ. dr. Doina Tofolean, decanul facultății.

În cadrul manifestărilor, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, va susține o prelegere despre nevoia de gândire critică și comunicare în medicina clinică. Totodată, Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța (ASMTMC) va organiza un târg de proiecte, unde fiecare departament al asociației își va prezenta proiectele în desfășurare: „Basic Life Support (BLS) în școli”; „Donează sânge, fii erou!”; „Zâmbește dulce!”; „Teddy Bear” și programele de schimb de experiență internațională – „SCORA x Change” și „SCOPE”.

Acțiunile se vor încheia sâmbătă, 8 aprilie, cu un campionat de șah, organizat de Facultatea de Medicină, în colaborare cu Asociația Județeană de Șah Constanța, pentru studenții, rezidenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice pasionate de acest sport al minții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*