Achitarea taxei de pod de la Fetești – Cernavodă se suspendă, provizoriu, începând de la 01 iunie

Achitarea taxei de pod de la Fetești – Cernavodă se suspendă, provizoriu, începând de la 01 iunie. FOTO: CNAIR

Pentru fluidizarea traficului în perioada sezonului estival, s-a decis suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, începând cu data de 01 iunie și până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august. Astfel, marți, 30 mai, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 476/2023 Ordinul nr. 1178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, această măsură vine în sprijinul șoferilor și călătorilor care tranzitează această zonă și are scopul de a reduce costurile asociate călătoriilor. Suspendarea temporară a peajului va permite o trecere mai rapidă și mai facilă prin această rută importantă de transport. În plus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că peajul achitat prin intermediul Sistemului Informatic Electronic al CNAIR (SIEGMCR) în perioada de suspendare va putea fi utilizat în decurs de 12 luni de la data achitării, conform prevederilor legale în vigoare.

Este important de menționat că, în timpul suspendării tarifului, nu se vor efectua verificări cu privire la achitarea peajului la stația de taxare Fetești. Astfel, trecerile efectuate în această perioadă nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01 iunie și neutilizate.

„Reamintim faptul că restricții de circulație au fost impuse pe Autostrada A2 între Fetești și Cernavodă pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea. Sensul de circulație Constanța – București este închis, iar circulația vehiculelor se desfășoară pe podul alăturat, pe o singură bandă pe sens, într-un segment cuprins între km. 147+015 și km. 144+235”, au precizat reprezentanții companiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*