Expoziție de navomodelism la Muzeul Național al Marinei Române

Macheta submarinului „Delfinul”. FOTO Muzeul Național al Marinei Române

Muzeul Național al Marinei Române găzduiește, până duminică, 15 august, cea de-a VII-a ediție a expoziției-concurs Cupa Tomis „Modelismul ca artă”, organizată de Asociația Modelism Tomis.

Pasionații de domeniul modelismului cu specific militar au ocazia să viziteze muzeul din Constanța și să admire, gratuit, lucrările artiștilor participanți până de Ziua Marinei Române, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Expoziția din sălile de expoziție „Clio” și „Contemporană II” ale muzeului cuprinde o serie de elemente de modelism static și radiocomandat, creații ale unor artiști plastici locali, precum modele de aviație, nave militare, vehicule militare și diorame. De asemenea, publicul larg va avea ocazia să vadă și diferite piese din Colecția Publică de Istorie Feroviară a României.

Evenimentul desfășurat la Muzeul Național al Marinei Române propune publicului și o expoziție de pictură în acuarelă, intitulată „Constanța în culori de apă”, iar pe lângă expoziția permanentă din salonul expozițional „Lentila farului de la Tuzla”, mai poate fi vizitată și expoziția foto-documentară cu arme albe și de foc, elemente de uniformă și obiecte personale „80 de ani de la intrarea României în Al Doilea Război Mondial. Contribuția Forțelor Navale”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*