Expoziția „Comoara de acasă” aduce la Muzeul de Artă Populară din Constanța cămăși tradiționale deosebite

Consiliul Județean Constanța, prin intermediul Muzeului de Artă Populară, pregătește o expoziție impresionantă intitulată „Comoara de acasă”, care va aduce în atenția publicului constănțean cele mai frumoase cămăși tradiționale din diverse zone etnografice ale României. Organizată în perioada 16 – 30 iunie, această expoziție va fi o ocazie unică de a admira și de a descoperi piese autentice de port popular, colecționate cu pasiune de avocatul Laura Diaconu.

Timp de două săptămâni, cei care vor vizita expoziția de la Muzeul de Artă Populară vor putea admira cele mai frumoase cămăși din diverse zone etnografice, precum Vâlcea, Bacău, Olt, Mehedinți, Banat, Lăpuș, Huedin, Bihor, Hațeg, Țara Bârsei, Țara Oltului și, nu în ultimul rând, Muscel – o zonă cu o încărcătură artistică deosebită când vine vorba de piesele de port popular.

Laura Diaconu, avocat de profesie și pasionată de arta tradițională, deține o colecție impresionantă și valoroasă formată din sute de piese autentice de port popular adunate cu trudă din întreaga țară și dorește să le prezinte publicului constănțean.

„Am selectat cămăși care să onoreze Ziua Iei, pe care o sărbătorim pe 24 iunie. (…) Este ușor să vorbesc despre mine, dar e greu să vorbesc despre cămășile mele. Ele reprezintă trecutul, prezentul și viitorul meu. Mama mă îmbrăca cu ele la serbările școlare și, conștientă sau nu, mi-a insuflat dragostea pentru aceste piese vestimentare”, a precizat avocata Laura Diaconu.

Ea deține în palmares cinci expoziții, dintre care două la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, una la Cluj, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, alta la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Chișinău și încă una la Constanța, tot la Muzeul de Artă Populară.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*