Explozie a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19: 320 în ultimele 24 de ore

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

În ultimele 24 de ore, de la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, fiind înregistrate și 16 decese.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până duminică, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

În intervalul 13 – 14 iunie au fost înregistrate 16 decese, nouă bărbați și șapte femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava.  Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30 – 39 ani, unul la categoria de vârstă 40 – 49 ani, patru decese la categoria de vârstă 50 – 59 ani, alte patru la categoria de vârstă 60 – 69 ani, patru decese la categoria de vârstă 70 – 79 ani și două decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus, reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, au transmis reprezentanții GCS.

Până astăzi, 1.410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*