Exercițiu multinațional româno-american în Poligonul de la Babadag. Militari din patru țări participă la “Platinum Lynx”

Aplicație militară. FOTO captură video
Aplicație militară. FOTO captură video

Șapte zile de aplicații militare organizate de România și Statele Unite în Poligonul Babadag. Exercițiul “Platinum Lynx” reunește pușcași marini dar și marinari din cadrul Black Sea Rotational Force.

Aplicația începe luni, 21 martie, și reunește trupe din România, Bulgaria, Slovenia și Statele Unite ale Americii. Militarii vor exersa tactici de pluton și la nivel de companie care vor îmbunătăți cooperarea și puterea de luptă dintre statele NATO.

“Prin această colaborare, noi oferim posibilitatea de a răspunde unei crize oriunde în lume ca Forte Aliate,” a declarat Lt. Col. Justin Ansel, ofițer comandant al BSRF.

Black Sea Rotational Force este o rotație a trupelor localizată România, care ca scop îmbunătățirea cooperării pentru securitate multilaterală dintre pușcașii marini ai S.U.A și națiunile partenere din regiunile Mării Negre, Balcani și Caucaz. BSRF este conceput pentru a spori capacitatea militară profesională colectivă a participanților, pentru a promova stabilitatea regională și pentru a construi relații durabile cu țările partenere. Cei aproximativ 350 de pușcași marini și marinari ai BSRF operează ca și Grupul Operativ Sol-Aer de Pușcași Marini cu Destinație Specială.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*