EXCLUSIV FOTO VIDEO Hoți de combustibil, prinși de polițiști. Indivizii au furat 35 tone din produsele petroliere pe care le transportau

Una dintre cisternele hoților de combustibil. FOTO Cătălin Schipor
Una dintre cisternele hoților de combustibil. FOTO Cătălin Schipor

O rețea de hoți de combustibil a fost depistată de polițiști. Oamenii legii au prins în flagrant delict, 8 bărbați, angajați ai unor societăți comerciale cu profil transport rutier, care sunt bănuiți că ar fi sustras produse petroliere din încărcătura transportată.

Din investigații a reieșit faptul că, în timp ce s-ar fi deplasat cu încărcătura de combustibil spre o anumită destinație, bărbații s-ar fi abătut de la traseu și ar fi oprit la anumite locații, unde ar fi descărcat o parte din marfă.

Ei sunt bănuiți că, în noaptea de 28 spre 29 februarie, ar fi sustras 35.000 de litri de produs petrolier, pe care l-ar fi înlocuit cu apă. Odată ajunși la destinația de livrare a produselor petroliere, persoanele în cauză ar fi fost ajutate de angajați ai societății comerciale pentru a nu fi constatate nereguli la cântar, ulterior cantitatea de apă fiind deversată în rezervorul decantor, iar diferența de produs petrolier, în rezervorul colector specific.

În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța au pus în aplicate 45 de mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Ialomița.

În urma descinderilor au fost ridicate, în vederea confiscării, 15.775 de litri de produs petrolier, 12.700 de euro și 57.290 de lei, 31 de telefoane mobile, 8 autotractoare cu 8 semiremorci (cisternă).

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de peste 950.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Direcției de Poliție Transporturi și Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța din cadrul Poliției Române, precum și a polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Constanța, Ialomița, Tulcea, Brăila și Galați.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*