EXCLUSIV Pagina de oficială de turism a Primăriei Constanța, închisă pentru neplata facturilor. În același timp, numărul turiștilor care au vizitat litoralul a scăzut în primele 6 luni ale anului

Salvamar în stațiunea Mamaia
Salvamar în stațiunea Mamaia

Nepăsarea Primăriei Constanța – oraș port și zonă turistică – a atins un nou punct maxim. Pagina oficială de turism a municipiului Constanța, finanțată de Primăria Constanța a fost închisă pentru neplată.

Portalul "Constanta Turistica", închis. FOTO CTnews.ro
Portalul “Constanta Turistica”, închis. FOTO CTnews.ro

 

Site-ul Primăriei Constanța. FOTO CTnews.ro
Site-ul Primăriei Constanța. FOTO CTnews.ro

Angajații primăriei conduse de edilul Decebal Făgădău nici măcar nu și-au bătut capul să verifice dacă link-ul care pleacă de pe site-ul Administrației Publice Locale mai este funcțional.

Domeniul www.constanta-turistica.ro a fost gazdă virtuală pentru reperele turistice și evenimentele din Constanța. Site-ul, care nu a mai fost actualizat încă din anul 2016, a fost părăsit în 2018. Ultimul indiciu că site-ul oficial de turism al municipiului Constanța a funcționat este oferit de archive.org pentru data de 29 ianuarie 2018.

În plin sezon estival, portalul de turism al municipiului Constanța NU mai este activ.

Pagina a fost una sărăcăcioasă pentru un portal de turism încă de la început. Din anul 2011 și până acum, site-ul a fost vizitat de 127.668 persoane – un număr pe care un portal de știri precum Constanța NEWS îl depășește cu lejeritate în doar câteva zile. Atenție: comparăm cifre înregistrate în 7 ani versus zile sau săptămâni!

Un simplu studiu pe site-urile care oferă găzduire în România ne arată că factura lunară pentru un astfel de site cu puțini vizitatori nu depășește 20 lei.

Licitație pe sume uriașe

Primăria Constanța a părut interesată de găzduirea site-ului turistic al orașului în luna aprilie 2017.

La vremea respectivă, a fost organizată o licitație pentru găsirea unei firme care să asigure aceste servicii. Suma alocată, conform anunțului de achiziție era de peste 9900 lei (8333 + TVA) pentru un an – de 500 ori mai mare decât estimările jurnaliștilor Constanța NEWS.

Licitație pentru găzduire Constanța Turistică. FOTO CTnews.ro
Licitație pentru găzduire Constanța Turistică. FOTO CTnews.ro

Paradoxal, domeniul constanta-turistica.ro a fost aschiziționat în anul 2011 de un SRL din Constanța și nu de Primărie. Firma în cauză nu mai are niciun angajat încă din anul 2007, dar în 2017 a făcut un profit de peste 9000 lei.

Turiști mai puțin în județul Constanța

Lipsa de interes a autorităților locale constănțene pentru turism a putut fi observată încă de anul trecut. Portalul de turism GoNEXT a prezentat cifrele oficiale oferite de Direcția Județeană de Statistică Constanța din perioada ianuarie – iunie 2018 comparativ cu ianuarie – iunie 2017. Statisticile sunt îngrijorătoare.

“Conform cifrelor oferite de Direcția Județeană de Statistică Constanța, în primele 6 luni ale anului 2018 a fost înregistrată o scădere de 2,1% a numărului de turiști, de la 295,2 mii la 289,1 mii persoane.

Și numărul înnoptărilor din primele 6 luni a scăzut. Astfel în 2018 au fost 874,7 mii de înnoptări, în timp ce perioada similară a anului 2017 a înregistrat 906,9 mii de înnoptări.

Nici la capitolul turiști străini nu stăm mai bine. În perioada ianuarie – iunie 2018, pe litoral au venit 23.027 turiști din străinătate, cu 7,5% mai puțini decît turiștii sosiți în perioada similară a anului 2017″, se arată în articolul publicat de GoNEXT.ro.

Dacă mini-vacanța de Rusalii și cea de 1 Mai i-a prins pe agenții economici pe nepregătite, Mamaia nu a stat mai bine în timpul verii. 2018 a avut un sezon de vârf sărac în evenimente. Cu excepția Festivalului Mamaia Copiilor, Primăria Constanța nu a făcut niciun efort de a aduce mai mulți turiști în vizită la “Perla Litoralului Românesc”. Evenimentul sezonului a fost Festivalul Neversea, unul la care Primăria Constanța nu a avut nicio contribuție financiară.

Conform unor informații neoficiale, primarul Decebal Făgădău și-ar fi petrecut vacanța de vară în Tenerife, Spania.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*