EXCLUSIV Pagina de oficială de turism a Primăriei Constanța, închisă pentru neplata facturilor. În același timp, numărul turiștilor care au vizitat litoralul a scăzut în primele 6 luni ale anului

Salvamar în stațiunea Mamaia
Salvamar în stațiunea Mamaia

Nepăsarea Primăriei Constanța – oraș port și zonă turistică – a atins un nou punct maxim. Pagina oficială de turism a municipiului Constanța, finanțată de Primăria Constanța a fost închisă pentru neplată.

Portalul "Constanta Turistica", închis. FOTO CTnews.ro
Portalul “Constanta Turistica”, închis. FOTO CTnews.ro

 

Site-ul Primăriei Constanța. FOTO CTnews.ro
Site-ul Primăriei Constanța. FOTO CTnews.ro

Angajații primăriei conduse de edilul Decebal Făgădău nici măcar nu și-au bătut capul să verifice dacă link-ul care pleacă de pe site-ul Administrației Publice Locale mai este funcțional.

Domeniul www.constanta-turistica.ro a fost gazdă virtuală pentru reperele turistice și evenimentele din Constanța. Site-ul, care nu a mai fost actualizat încă din anul 2016, a fost părăsit în 2018. Ultimul indiciu că site-ul oficial de turism al municipiului Constanța a funcționat este oferit de archive.org pentru data de 29 ianuarie 2018.

În plin sezon estival, portalul de turism al municipiului Constanța NU mai este activ.

Pagina a fost una sărăcăcioasă pentru un portal de turism încă de la început. Din anul 2011 și până acum, site-ul a fost vizitat de 127.668 persoane – un număr pe care un portal de știri precum Constanța NEWS îl depășește cu lejeritate în doar câteva zile. Atenție: comparăm cifre înregistrate în 7 ani versus zile sau săptămâni!

Un simplu studiu pe site-urile care oferă găzduire în România ne arată că factura lunară pentru un astfel de site cu puțini vizitatori nu depășește 20 lei.

Licitație pe sume uriașe

Primăria Constanța a părut interesată de găzduirea site-ului turistic al orașului în luna aprilie 2017.

La vremea respectivă, a fost organizată o licitație pentru găsirea unei firme care să asigure aceste servicii. Suma alocată, conform anunțului de achiziție era de peste 9900 lei (8333 + TVA) pentru un an – de 500 ori mai mare decât estimările jurnaliștilor Constanța NEWS.

Licitație pentru găzduire Constanța Turistică. FOTO CTnews.ro
Licitație pentru găzduire Constanța Turistică. FOTO CTnews.ro

Paradoxal, domeniul constanta-turistica.ro a fost aschiziționat în anul 2011 de un SRL din Constanța și nu de Primărie. Firma în cauză nu mai are niciun angajat încă din anul 2007, dar în 2017 a făcut un profit de peste 9000 lei.

Turiști mai puțin în județul Constanța

Lipsa de interes a autorităților locale constănțene pentru turism a putut fi observată încă de anul trecut. Portalul de turism GoNEXT a prezentat cifrele oficiale oferite de Direcția Județeană de Statistică Constanța din perioada ianuarie – iunie 2018 comparativ cu ianuarie – iunie 2017. Statisticile sunt îngrijorătoare.

“Conform cifrelor oferite de Direcția Județeană de Statistică Constanța, în primele 6 luni ale anului 2018 a fost înregistrată o scădere de 2,1% a numărului de turiști, de la 295,2 mii la 289,1 mii persoane.

Și numărul înnoptărilor din primele 6 luni a scăzut. Astfel în 2018 au fost 874,7 mii de înnoptări, în timp ce perioada similară a anului 2017 a înregistrat 906,9 mii de înnoptări.

Nici la capitolul turiști străini nu stăm mai bine. În perioada ianuarie – iunie 2018, pe litoral au venit 23.027 turiști din străinătate, cu 7,5% mai puțini decît turiștii sosiți în perioada similară a anului 2017″, se arată în articolul publicat de GoNEXT.ro.

Dacă mini-vacanța de Rusalii și cea de 1 Mai i-a prins pe agenții economici pe nepregătite, Mamaia nu a stat mai bine în timpul verii. 2018 a avut un sezon de vârf sărac în evenimente. Cu excepția Festivalului Mamaia Copiilor, Primăria Constanța nu a făcut niciun efort de a aduce mai mulți turiști în vizită la “Perla Litoralului Românesc”. Evenimentul sezonului a fost Festivalul Neversea, unul la care Primăria Constanța nu a avut nicio contribuție financiară.

Conform unor informații neoficiale, primarul Decebal Făgădău și-ar fi petrecut vacanța de vară în Tenerife, Spania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*