Examene pentru obținerea certificatelor internaționale Cambridge şi IELTS la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța

Liceul Călinescu din municipiul Constanța. FOTO CTnews.ro

Liceul Teoretic George Călinescu Constanţa este instituția cu cea mai bogată experiență în organizarea examenelor internaționale Cambridge din județul Constanța. În cei 23 de ani de activitate desfăşurată în acest domeniu, mii de candidați au susținut aici probele de examen Cambridge, beneficiind de condiții impecabile de organizare, desfășurare, comunicare și suport informațional.

„Am făcut eforturi în fiecare an să îmbunătățim dotarea tehnică, pregătirea personalului implicat în desfășurarea examenelor și căile de comunicare cu candidații, pentru o experiență optimă, în conformitate cu standardele impuse de British Council și Cambridge English Language Assessment”, declară prof. Daniela Enache, coordonatorul centrului de examen din ultimii ani.

Profesorii de limba engleză ai Liceului Teoretic George Călinescu Constanţa au venit în sprijinul candidaților și prin organizarea de simulări de examene Cambridge în fiecare an, în urma cărora participanții au trăit experiența de examen, au primit feedback și îndrumare privind înscrierea la examnele propriu-zise. De doi ani, simulările (desfășurate online ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia Covid-19) s-au adresat și examenului IELTS, având în vedere interesul tot mai crescut și cererea pentru acest certificat la universitățile europene și pe piața muncii.

Dacă examenele Cambridge se organizează anual din 1999, cu sesiuni desfășurate cu succes chiar în perioada pandemiei, de anul acesta oferta Liceului Teoretic George Călinescu Constanţa va fi îmbogățită prin organizarea unei sesiuni de examen IELTS în luna mai.

„Dorim să răspundem cererilor cât mai variate ale societății și totodată să facilităm accesul candidaților din județul Constanța și din împrejurimi la acest examen. Ne adresăm atât elevilor de clasa a XI-a care intenționează să urmeze studiile universitare în străinătate, cât și persoanelor care au nevoie de acest certificat pentru integrare pe piața muncii sau pentru înscriere la studii postuniversitare”, explică prof. dr. Iuliana Dode, coordonatorul centrului de examen în sesiunea din mai-iunie 2022.

Înscrierile  pentru sesiunea mai-iunie a acestor examene au fost deja demarate și toți candidații interesați sunt așteptați la sediul liceului sau pot contacta persoanele responsabile pentru a afla toate informațiile de care au nevoie. Se așteaptă un interes tot mai crescut pentru aceste examene, dat fiind că certificatele obținute sunt recunoscute internațional iar progresul social implică internaționalizarea tuturor domeniilor de activitate, făcând necesară obținerea unui certificat de competență lingvsitică.

„Ne mândrim cu această tradiție a organizării de examene pentru certificate internaționale, prin care demonstăm calitatea activităților desfășurate în liceul nostru și sprijinim comunitatea locală în același timp, prin facilitarea susținerii acestor examene mai aproape de domiciliul candidaților. Eforturile echipei de organizare și ale celorlați colegi implicați în desfășurarea examenelor Cambridge și IELTS au dus la o creștere semnificativă a numărului de candidați în ultima perioadă, ceea ce ne onorează, dar ne și determină să îmbunătățim constant acest sector de activitate”, susține prof. Vasile Mihăilă, directorul  instituției de învățământ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*