Evenimente publice, în sprijin pentru Ucraina, la un an de la invazia Federației Ruse

Evenimente publice, în sprijin pentru Ucraina, la un an de la invazia Federației Ruse. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța, alături de partenerii săi locali și din Ucraina, organizează două evenimente publice, cu obiectivul prioritar de a evidenția solidaritatea și sprijinul față de Ucraina, în contextul împlinirii unui an de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Astfel, potrivit organizatorilor, primul dintre acestea îl reprezintă organizarea a două expoziții ale partenerilor din Ucraina, care vor fi vernisate joi, 2 martie, în holul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, în intervalul orar 10.00 – 11.00.

Expoziția foto „The War in Ukraine through the Eyes of Children” („Războiul din Ucraina văzut de ochii copiilor”) este organizată de „Centrul pentru Narative Politice ale Democrației” (Cernăuți, Ucraina), în cooperare cu Centrul Mieroszewski (Mieroszewski Centre) din Polonia, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța (România) și a Fondului de caritate „Resurse și Inițiative Publice” (Cernăuți, Ucraina).

De asemenea, cu această ocazie va avea loc vernisajul expoziției de portrete „Durerea mamei!”, organizată de „Mișcarea publică ucraineană a mamelor și rudelor participanților la Operațiunea Antiteroristă „Bereginea”, Ucraina.

Al doilea eveniment îl reprezintă masa rotundă internațională „Ucraina-România. Un an de rezistență și suferință, un an de sprijin și solidaritate”, care se va desfășura în aceeași zi, în intervalul orar 11.00 – 14.00, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța. Masa rotundă va avea două secțiuni tematice: „Ucraina. Un an de rezistență și suferință”, respectiv „Ucraina-România. Un an de sprijin și solidaritate. Studiu de caz: Constanța”.

Evenimentul va reuni experți din România și Ucraina, care vor realiza un bilanț al războiului de apărare al Ucrainei în acest an și vor evalua stadiul actual și perspectivele conflictului. În cadrul evenimentului, autoritățile și comunitatea locală din Constanța vor prezenta principalele măsuri și acțiuni de sprijin adoptate pe plan local, în municipiul și județul Constanța, față de refugiații ucraineni și față de Ucraina în general.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*