Dosar penal deschis de polițiștii constănțeni în cazul tragicului accident de muncă, de sâmbătă, de la rafinăria Petromidia

Rafinăria Petromidia. FOTO KMG
Rafinăria Petromidia. FOTO KMG

Polițiștii constănțeni au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni, între care și de ucidere din culpă, în cazul tragicului accident de muncă petrecut sâmbătă, 13 mai, la rafinăria Petromidia.

Potrivit IPJ Constanța, în jurul orei 17.15, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că la rafinăria Petromidia a avut loc un accident de munca.

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că doi angajați, respectiv o femeie și un bărbat, ar fi întrat într-un rezervor de preparare a unui stabilizator și-au pierdut cunoștința. În urma accidentului de muncă, bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au precizat duminică, 14 mai, că pacienta, în vârstă de 38 de ani, este internată în Secția de Terapie Intensivă, dar starea sa generală de sănătate este foarte gravă, fiind în continuare intubată şi ventilată mecanic.

Polițiștii constănțeni au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă și vătămare corporală din culpă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*