Eveniment medalistic în portul militar Constanța

Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia
Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia

Forțele Navale Române lansează medalia aniversară „Ziua Marinei – Fregata Regina Maria”, realizată de Regia Autonomă Monetăria Statului, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, care va avea loc sâmbătă, 14 august, în portul militar Constanța.

Ediția limitată a seriei medalistice conține 350 de exemplare, din care 250 din argint 925‰ (cu diametrul de 60 mm și greutatea de 167 grame) și 100 din cupru (cu diametrul de 60 mm). Medalia are gravat pe o fațetă chipul Reginei Maria, iar pe cealaltă fațetă sunt ilustrate distrugătorul și fregata care au fost botezate cu numele reginei care a îngrijit sute de militari răniți pe frontul din Primul Război Mondial.

Medalia va putea fi admirată și cumpărată de la reprezentanții Monetăriei Statului, care se vor afla în portul militar Constanța sâmbătă, 14 august, orele 09.00-17.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*