Județul Constanța a terminat pe locul șapte la nivel național, după numărul chestionarelor completate, etapa de autorecenzare

De marți, 31 mai, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța, la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare pentru recensământul populației și locuințelor 2021 (în perioada 14 martie – 27 mai) erau completate 364.127 chestionare la nivelul județului Constanța. Dintre acestea, 265.512 au fost completate în mediul urban (72,9 la sută) și 98.615 pentru mediul rural (27,1 la sută). Cele mai multe chestionare în mediul urban au fost completate pentru municipiul Constanța (168.460), orașul Năvodari (23.495) și municipiul Mangalia (21.049), iar în mediul rural pentru comuna Cumpăna (10.038), comuna Valu lui Traian (9.744) și comuna Lumina (4880). Cele mai puține chestionare completate au fost în comunele Siliștea (123), Vulturu (162) și Dumbrăveni (229).

Din totalul chestionarelor completate în această perioadă, 38,3 la sută au beneficiat de sprijinul recenzorilor din centrele pentru autorecenzare asistată.

Județul Constanța se situează pe locul șapte, după numărul chestionarelor completate, după municipiul București și județele Cluj, Prahova, Timiș, Brașov și Bihor. Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa: https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare/.

În a unsprezecea săptămână de autorecenzare au fost completate 36.991 de chestionare.

Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni). Momentul de referință al recensământului este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*