Eroii sunt comemorați la Medgidia

Comemorarea eroilor la Medgidia. FOTO CTnews.ro

Anul acesta, cu prilejul Zilei Eroilor, în data de 17 mai, Primăria Municipiului Medgidia împreună cu Garnizoana Medgidia organizează un ceremonial religios precum şi ceremonialul pentru depunerea coroanelor de flori, pentru a cinsti memoria eroilor români.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, dar după s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*