Studenții militari ai Academiei Navale depun jurământul

Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook
Academia Navală Mircea cel Bătrân. FOTO facebook

Forțele Navale organizează marți, 24 octombrie, la Constanța. ceremonia de depunere a Jurământului Militar, prin care va fi consfințit legământul suprem al celor 113 viitori ofițeri și maiștri militari de marină față de patrie și popor.

58 de studenţi ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” şi 55 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” vor rosti, într-un glas, Jurământul Militar, în prezenţa reprezentanţilor conducerii Forţelor Navale, a comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, dar şi a părinţilor, rudelor şi prietenilor.

Academia Navală “Mircea cel Bătrân” este o instituţie de învăţământ superior de marină emblematică din Dobrogea, care de-a lungul a 143 de ani de existenţă şi-a demonstrat valoarea în domeniul formării de ofiţeri de marină, specialişti şi oameni de valoare.

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” este o instituţie militară de învăţământ de nivel postliceal care are misiunea de a pregăti personalul necesar Forţelor Navale precum şi altor beneficiari în vederea întrebuinţării, întreţinerii, administrării şi reparării armamentului, tehnicii şi a altor materiale din înzestrare, asigurând, totodată, competenţele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*