Constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor avea căldură în case începând de sâmbătă, 12 noiembrie

Problema cu căldura în Constanța

Societatea Termoficare Constanța a anunțat miercuri, 9 noiembrie, printr-un comunicat de presă, că, începând de sâmbătă, 12 noiembrie, va începe furnizarea căldurii în locuințele constănțenilor racordați la sistemul centralizat.

Reprezentanții societății precizează că, potrivit legii, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, pe timpul nopții, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici.

„Întrucât prima parte a lunii noiembrie a acestui an s-a caracterizat prin temperaturi exterioare peste cele de mai sus, iar prognoza meteo ne indică scăderea semnificativă a temperaturilor aerului în următoarele zile, municipalitatea a stabilit ca începerea furnizării căldurii să se facă în data de sâmbătă, 12 noiembrie, dată la care sunt îndeplinite cerințele”, au transmis sursele citate.

Având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani în special în rețeaua de transport a agentului termic, acțiunea se va derula progresiv.

De asemenea, Termoficare Constanța a mai anunțat că, „prin grija față de consumatori”, a făcut eforturi să mențină prețul local al energiei termice facturată populației la 450 lei/Gcal, începând cu 1 noiembrie 2022, cu toate că prețurile la energie, carburanți și materiale, au crescut semnificativ în ultima perioadă.

„Asociațiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din strada Badea Cârțan nr.14A sau prin email, la adresa: office@termoficare-constanta.ro”, au mai precizat reprezentanții societății.

Consumatorii de energie termică, inclusiv asociațiile de proprietari, au obligația de a se asigura că instalațiile proprii de alimentare cu energie termică sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*