Elicopterul Forțelor Navale a încetat misiunea de căutare a marinarilor dispăruți în zona Gura Portiței

Elicopterul Forțelor Navale a încetat misiunea de căutare a marinarilor dispăruți în zona Gura Portiței

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai, la solicitarea Autorității Navale Române (ANR), o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” – pavilion România.

Elicopterul Forțelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puțin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenție, s-a deplasat în raionul indicat din largul țărmului de la Gura Portiței, unde a cercetat o suprafață maritimă de aproximativ 110 kilometri pătrați, dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării. În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare și s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Directorul ANR, Cosmin Dumitrache, spune că, deocamdată, nu se știe ce s-a întâmplat cu pescadorul „Sea Shark 1”, acesta dispărând fără mesaje de alerta, sau SOS.

„Până în acest moment am reușit să recuperăm trei dintre cadavre. Din păcate nu vedem un rezultat pozitiv al căutărilor, deși nu vrem să dezamăgim pe nimeni. Am fost anunțați la ora 08.25 în această dimineață (luni, 17 mai – n.r.) că pescadorul Sea Shark nu a mai revenit în port. Conform declarațiilor colegilor lor, ultimul contact l-au avut cu ei pe data de 16 mai, duminică, la ora 18.30. (…)  Nu știe nimeni ce s-a întâmplat. Nu avem nicio dată probabilă cu locul unde s-a scufundat nava. Presupunem că a fost un incident în urma traulării, dar nu știu, doar presupuneri. Nu a dat nimeni niciun semnal SOS, de alertă, de primejdie”, a declarat directorul ANR, Cosmin Dumitrache

Un pescador cu cinci oameni la bord a fost dat dispărut luni, 17 iunie, în Marea Neagră, iar în zonă s-au deplasat mai multe ambarcaţiuni, două elicoptere şi un avion pentru căutarea acestuia. Trupurile a trei dintre cei aflaţi la bord au fost aduse de valuri la ţărm, fiind descoperite în zona Gura Portiței.

Căutările pescadorului dispărut în Marea Neagră şi a celorlalte două persoane care se aflau la bord şi care nu au fost încă descoperite. vor continua până la lăsarea întunericului, urmând cel mai probabil să fie reluate marţi dimineaţa.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*