Eliberarea cărților de identitate a fost amânată până la sfârșitul lunii martie, din cauza lipsei materialelor necesare pentru producerea acestora

Acte de identitate. FOTO CTNews.ro

Persoanele care au depus documentele pentru preschimbarea cărților de identitate după data de 10 februarie sunt rugate să aștepte eliberarea acestora până la sfârșitul lunii martie.

Potrivit Primăriei Constanța, în această perioadă, Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanța poate doar înregistra cererile de preschimbare a documentelor de identitate, fără a putea elibera cărți de identitate.

„Aceste întârzieri, care se înregistrează la nivel național, sunt provocate de lipsa materialelor necesare pentru producerea, respectiv eliberarea cărților de identitate. S-a schimbat furnizorul care producea materialul plastic, iar noile utilajele nu sunt compatibile cu dispozitivele existente”, au transmis reprezentanții instituției.

Reamintim faptul că Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toata perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia.

Pentru orice informație și pentru evitarea deplasărilor, populația poate să folosească următoarele date de contact: Serviciul Evidență Persoane – număr de telefon: 0241-661510, adresa de mail: evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*