Elevii și părinții din județul Constanța sunt așteptați la Târgul ofertelor educaționale

Pavilionul expozițional Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Vineri, 12 aprilie începând cu ora 11.00, oferta educaţională a anului şcolar 2019-2020 va fi prezentată sub sloganul „Alege EDUCAȚIA! Este calea către viitorul tău”de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, Instituția Prefectului- Județul Constanța, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, universităţile constănțene și alţi parteneri educaţionali.

Târgul ofertelor educaţionale este adresat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, părinţilor acestora, precum şi elevilor de liceu interesaţi de traseul educaţional şi de formarea profesională.

Instituţiile de învăţământ îşi vor expune oferta atât la Pavilionul Expoziţional Constanţa, cât şi în alte patru centre și unități școlare din judeţul Constanţa – Medgidia, Mangalia, Cobadin și Cernavodă.

Ofertele educaţionale din învăţământul liceal teoretic, vocațional sau tehnologic, alături de oferta unităților cu învățământ profesional dual pot fi vizionate în intervalul orar, 11.00-18.00. La ora 12.00, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Sebastian Metz, și inspectorul școlar general, prof. Zoia-Gabriela Bucovală, vor semna acordul de parteneriat dintre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin care învățământul profesional și dual va constitui alternativa viabilă pentru piața muncii.

Obiectul acestui parteneriat îl reprezintă măsurile de colaborare și de sprijin reciproc pentru educarea și informarea publicului cu privire la învățământul profesional și dual.

Deschiderea oficială de la ora 11.00 are loc în prezenţa autorităţilor locale, a partenerilor educaționali și a reprezentanţilor mediului de afaceri.

Pe parcursul zilei, sunt așteptați peste 7.000 de elevi, alături de părinți sau alte persoane interesate, iar CJRAE Constanța va aplica și de această dată, chestionare de opinie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*