Elevii din Ovidiu, încurajați să asculte, să acționeze și să citească. Un proiect transfrontalier, implementat de Primăria Ovidiu, finanțează atelierele vocaționale

Primăria Ovidiu. FOTO Adrian Boioglu

Primăria oraşului Ovidiu din judeţul Constanţa implementează proiectul „ASCULTĂ, EDUCĂ-TE, ACŢIONEAZĂ ŞI CITEŞTE ÎNTR-O REŢEA”

Primăria oraşului Ovidiu din judeţul Constanţa implementează proiectul “Listen, Educate, Act and Read in a NETWORK (LEARN)”, cod 16.5.2.056 e-MS ROBG-153, în parteneriat cu Primăria comunei Lumina si Primăria comunei Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, şi Primăriile Municipiilor General Toshevo si Kavarna din districtul Dobrich din Republica Bulgaria.

Proiectul LEARN este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria Axa Prioritară 5 “O Regiune Eficientă”. Autoritatea contractantă este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din România şi liderul partener al proiectului este reprezentat de Primăria comunei Lumina.

Valoarea totală a proiectului este de 372.178,65 Euro.

Scopul proiectului “Ascultă, Educă-te, Acţionează şi Citeşte într-o Reţea” constă în optimizarea serviciilor de consiliere şi orientare profesională în carieră pentru elevii claselor (VIII-IX-X), prin identificarea preferinţelor şi aptitudinilor acestora faţă de opţiunile de angajare, pentru corelarea cu cerinţele angajatorilor, cu scopul unei inserţii mai uşoare a absolvenţilor pe piaţa muncii.
Grupul ţintă al proiectului este format din 250 de elevi, cei 50 de elevi reprezentând oraşul Ovidiu fiind înscrişi din clasele IX-X din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Podaru”.

Dintre activităţile proiectului enumerăm: desfăşurarea unei Campanii de informare, publicitate şi promovare a proiectului şi a programului finanţator; dezvoltarea unor Ateliere Vocaţionale în fiecare zonă parteneră; elaborarea “Strategiei transfrontaliere privind rolul autorităţilor publice locale în furnizarea consilierii şi sprijinului necesar pentru elevi în calitatea acestora de viitori cetăţeni ai comunităţii locale”; derularea unui Program individual de consiliere cu trei componente: consiliere vocaţională, consiliere psihologică şi consiliere de grup cu participarea elevului, a părinţilor şi profesorilor; elaborarea paginii web a proiectului şi a unei platforme online de comunicare pentru elevii participanţi în proiect; organizarea unor workshop-uri cu angajatori locali şi cu angajatori de la nivel judeţean/districtual; organizarea de vizite de studiu şi schimb de bune practici în zonele partenere.

În perioada imediat următoare, în cadrul Atelierului Vocaţional finanţat prin intermediul proiectului, Atelier situat în incinta Centrului Cultural “Elena Roizen”, va începe derularea Programului de Consiliere. Programul se va desfăşura cu implicarea nemijlocită a celor 50 de elevi participanţi din clasele a IXa şi a Xa din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Podaru”.

Scopul Programului de Consiliere este de a încuraja dezvoltarea personală, emoţională, socială şi academică a elevilor, evaluările realizate de experţii cooptaţi în cadrul proiectului având un efect pozitiv asupra viitorului şcolar şi vocaţional al elevilor din grupul ţintă.

Pentru detalii suplimentare: Primăria oraşului Ovidiu, telefon 0241-255340, e-mail primariaovidiu@gmail.com.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*