Elevii solicită deschiderea școlilor în format fizic în funcție de incidența localității și nu de gradul de vaccinare a cadrelor didactice

Elevii vor merge fizic la școală în funcție de gradul de vaccinare al cadrelor didactice

Asociațiile de elevi din țară solicită deschiderea școlilor în format fizic doar în localitățile cu incidența sub șase la mie și nu în funcție de gradul de vaccinare a cadrelor didactice. Ei spun că măsura este „una plină de inconștiență”, ce pune elevii în pericol.

Potrivit Asociației Elevilor din Constanța măsura propusă de președintele României, ca școlile să se deschidă în funcție de rata de vaccinare a profesorilor, este „cu adevărat deficitară”, întrucât actul educațional nu depinde doar de personalul didactic.

„Astfel, o școală poate avea cursuri cu prezență fizică dacă există cadre didactice vaccinate, chiar și dacă procentul elevilor nevaccinați este unul semnificativ, lucru ce crește exponențial riscul îmbolnăvirii și al transmiterii virusului. Apreciem această măsură ca fiind plină de inconștiență, punând elevii în pericol”, precizează reprezentanții elevilor din Constanța.

Ei menționează că acesta instabilitate creată vine după o vacanță „dată fără noimă” și după timpul pierdut pe care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, l-a irosit în loc să inițieze demersuri pentru a forma profesorii sau să creeze platforme de predare online, respectiv alte măsuri ce puteau oferi stabilitate în acest context epidemiologic.

„Așadar, tragem concluzia că Ministerul Educației are ambiții prostești, fără a îi păsa de elevii români, preferând să riște viețile elevilor în loc să își riște imaginea”, a mai transmis Asociația Elevilor Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*