Elevi de la Școala 38 din Constanța ar putea învăța la alte unități pentru că aceasta este în curs de reabilitare

Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța. FOTO Facebook

Elevi de la Școala 38 din municipiul Constanța ar putea învăța la alte unități pentru că aceasta este în curs de reabilitare și va avea disponibile numai șapte săli de curs.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis că la data de 31 august, Iris Sarchizian, director al Școlii 38 Dimitrie Cantemir, a anunțat că la data începerii școlii va avea numai 7 săli de curs la dispoziție, ca urmare a reabilitării demarate de Primăria Constanța printr-un proiect cu durată de 18 luni.  De asemenea, pe măsură ce lucrările de reabilitare vor fi finalizate urmează să fie puse la dispoziția școlii și alte spații. Iris Sarchizian a propus ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică în cele șapte săli de curs și cu activitate de învățare online pentru celelalte clase.

”În urma analizei făcute la nivelul Inspectoratului Școlar județean Constanța, s-a considerat că este necesar să ținem cont de recomandările Ministerului Educației, urmărindu-se interesul superior al elevului. Prin adresa înregistrată la IȘJ Constanța cu nr. 1048/01.09.2021, am recomandat unității de învățământ să reconsidere varianta propusă, punându-i la dispoziție oportunități de utilizare a spațiilor disponibile în alte unități școlare, unele aflate în proximitatea Școlii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța.

Considerăm că activitatea de învățare cu prezență fizică și-a dovedit avantajele și este de preferat celei în sistem on-line și ne exprimăm speranța că hotărârea consiliului de administrație al unității de învățământ va identifica soluția optimă.

Ne manifestăm disponibilitatea de a menține un dialog deschis și constructiv cu toți actorii și partenerii educaționali”, a transmis IȘJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*