FOTO VIDEO Țigări de contrabandă, de peste 11 milioane de lei, depistate de polițiștii de frontieră constănțeni

Descinderi ale polițiștilor constănțeni la contrabandiști de țigări. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, într-un autocamion și în două locații de pe raza comunei Săcele, 760.000 de pachete cu țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, cu o valoare de peste 11 milioane de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în seara zilei de joi, 23 iunie, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în Ovidiu, un camion cu remorca la volanul căruia se afla un cetățean român, în vârsta de 48 ani.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, s-a constatat că în remorcă se aflau 400 de baxuri, ce conțineau 200.000 de pachete cu țigări, fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei.

„În continuarea cercetărilor, derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în data de 24 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, privind două locații situate pe raza localității Săcele. În urma perchezițiilor au fost descoperite 560.000 de pachete cu țigări din diferite mărci, de proveniență Duty-Free, în valoare de 8.400.000 de lei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreagă cantitate de țigări, în valoare de 11.400.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, principalul suspect în acest caz a fost reținut, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți cu propuneri corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*