Efectele pozitive ale crizei COVID-19. Județul Constanța are cu 37% mai puține accidente rutiere, iar numărul victimelor s-a înjumătățit față de luna martie 2019

Autoturismul a ricoșat din stâlpul de beton și s-a oprit în TIR. FOTO CTnews.ro

Există și beneficii ale izolării și distanțării sociale. Luna martie 2020 a fost una în care s-au înregistrat cele mai puține evenimente rutiere din istoria recentă a județului Constanța.

Conform statisticilor oferite de IPJ Constanța publicației Constanța NEWS, în luna martie 2020 au avut loc 43 de accidente. Dintre acestea, 41 au fost ușoare și două grave.

În urma evenimentelor rutiere 48 persoane au fost rănite ușor, o persoană grav și una decedată.

O comparație cu luna martie 2019 ne arată că numărul accidentelor a scăzut cu 37% în 2020 și adevăratul progres vine atunci când comparăm cifrele în cazul persoanelor rănite. Criza coronavirus a făcut ca șoferii să rămână mai mult în case și astfel să ajungă la Urgență mai puține victime ale accidentelor rutiere.

Trendul descendent al accidentelor rutiere poate fi observat și la o comparație cu luna februarie 2020.

România practică distanțarea socială de la jumătatea lunii martie, așa că este de așteptat ca în luna aprilie să vedem și mai puține accidente rutiere soldate cu mult mai puține victime pe străzile județului.

Iată statistica cerută de jurnaliștii Constanța NEWS reprezentanților IPJ Constanța

Martie 2020
Total accidente: 43 (41 ușoare și 2 grave) soldate cu:
– 48 de persoane ranite ușor;
– 1 persoană rănită grav;
– 1 persoană decedată.

Martie 2019
Total accidente: 65 (56 ușoare și 9 grave) soldate cu:
– 73 de persoane rănite ușor;
– 7 persoane rănite grav;
– 4 persoane decedate.

Februarie 2020
Total accidente: 62 (56 ușoare și 6 grave) soldate cu:
– 63 de persoane ranite ușor;
– 3 persoane rănite grav;
– 3 persoane decedate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*