Educația și siguranța copiilor, o prioritate a Poliției Locale

Educația și siguranța copiilor, o prioritate a Poliției Locale

În data de 5 octombrie, Primăria municipiului Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră „PsihotrafiQ și Universitatea Ovidius Constanța prin Facultatea de Drept și Științe Administrative, specializarea Poliție Locală au marcat Ziua Internațională a Educației prin desfășurarea unor activități preventiv educative.

Scopul activităților este unul comun, de creștere a gradului de siguranță prin educație, astfel încât elevii să se poată deplasa în bune condiții către și de la unitatea de învățământ.
Totodată, elevii trebuie să cunoască şi să aplice reguli minimale de circulaţie în calitate de participant la trafic ( pieton, skateroller sau biciclist).
Pentru a evita evenimentele neplăcute, recomandăm șoferilor să adopte o conduită preventivă prin atenție sporită și reducerea vitezei în apropierea locațiilor de învățământ pentru creșterea siguranței rutiere, iar elevilor să se asigure înainte de a traversa.
Factorii implicați mulțumesc cadrelor didactice și reprezentanților unităților școlare pentru sprijinul acordat activităților preventive.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*