Echipamente noi pentru pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța

Echipamente noi pentru pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. FOTO Primăria Constanța

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost dotat cu echipamente noi, moderne în cadrul unui proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Potrivit Primăriei Constanța, după echipamentele medicale care au ajuns la Constanța pe 9 iunie, au mai sosit două loturi cu 20 nebulizatoare, 50 aparate UV, un robot de dezinfecție cu UV, un aparat pentru dializă, un sistem intravascular pentru managementul țintit al temperaturii, kituri pentru tratamente anticoagulante și cartușe adsorbante cu rol imunomodulator și alte echipamente ce vor asigura curățarea și dezinfecția suprafețelor, inclusiv a celor grele.

Un nou lot care va fi livrat curând va dota Spitalul cu sterilizatoare, ventilatoare de transport, aparate pentru evaluarea funcției cardiace, elevatoare pentru pacienți, sisteme de încălzire cu aer cald cu paturi de unică folosință, saltele antiescare destinate persoanelor mobilizate la pat, aparate pentru profilaxia trombozei venoase profunde, paturi electrice de terapie intensivă prevăzute cu monitor și ventilator, stații centrale de monitorizare, tărgi easymove pentru transferul pacienților.

Proiectul “Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”, Cod SMIS: 139409 se derulează prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9, Obiectivul specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Valoarea totală a proiectului este 22.681.089,84 lei, din care valoarea eligibilă 22.672.404,84 lei (100 la sută finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*