Echipament de ultimă generație, necesar în diagnosticarea afecțiunilor bronhopulmonare, achiziționat de Spitalul Județean Constanța

Echipament de ultimă generație, necesar în diagnosticarea afecțiunilor bronhopulmonare. FOTO SCJU Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a achiziționat un echipament de ultimă generație, necesar în diagnosticarea afecțiunilor bronhopulmonare. Acesta a fost instalat vineri, 16 octombrie, iar zilele care urmează vor fi efectuate primele investigații.

„Dotarea cu echipamente de ultimă generație continuă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Cea mai complexă unitate medicală din Dobrogea dispune începând de astăzi de o trusă de videobronhoscopie dotată cu HDTV (High Definition TV) și NBI (Narrow Band Imaging), sisteme ce permit diagnostice de înaltă finețe. Echipamentul este esențial pentru diagnosticul și tratamentul neoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecțioase bronhorespiratorii, extracției de corpi străini, etc”, au precizat reprezentanții unității sanitare.

Aparatura de ultimă generație a fost instalată în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale, personalul medical a fost instruit, urmând ca săptămâna viitoare să fie efectuate primele investigații.

Echipament de ultimă generație, necesar în diagnosticarea afecțiunilor bronhopulmonare. FOTO SCJU Constanța

Trusa de videobronhoscopie, a cărei valoare este de aproape 310.000 lei, a fost achiziționată din fondurile proprii ale SCJU, fiind unul dintre obiectivele cuprinse de conducerea instituției pe lista de investiții din acest an.

„Echipamentul vechi era depășit fizic și moral, prin urmare, mai ales în situația actuală, era imperios necesar să achiziționăm unul nou, de înaltă performanță, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă și precisă a afecțiunilor bronhopulmonare”, a declarat managerul SCJU Constanța, Cătălin Grasa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*