„Eagle Royal 23”, exercițiu în poligonul Capu Midia la care participă militari americani, francezi și români

exercițiu în poligonul Capu Midia la care participă militari americani, francezi și români. FOTO cu rol ilustrativ

Aproximativ 350 militari, cu 60 vehicule militare, participă, între 2 și 10 februarie, la exercițiul cu trageri de luptă „Eagle Royal 23” care se desfășoară la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, județul Constanța.

Scopul exercițiului ,,EAGLE ROYAL 23” este de a testa interoperabilitatea sistemelor de artilerie, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO de apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, pe Flancul de Sud-Est al Alianței.

Cei 350 de militari aparțin Grupului de Luptă al NATO din România, cu Franța ca națiune-cadru (ROU BG (FRA FN)), Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” și Diviziei 101 Aeropurtate a Statelor Unite ale Americii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*