După mai multe coduri galbene de caniculă, vremea devine capricioasă la Constanța

Cod galben de vreme rea. FOTO Primăria Constanța

Municipiul Constanța se confruntă joi, 20 iulie, cu condiții meteorologice capricioase, conform atenționării emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM.

Astfel, începând cu ora 12.00, și până la ora 22.00, zona va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică. În Dobrogea, sunt prognozate perioade cu instabilitate atmosferică, manifestată prin intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge între 55 și 70 km/h. De asemenea, se așteaptă vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice, alături de averse torențiale. Cantitățile de apă vor fi semnificative, ajungând la valori de 20 – 25 l/mp, iar local, izolat, pot fi depășite 30 – 40 l/mp în intervale foarte scurte de timp.

Pe lângă aceste fenomene meteorologice periculoase, constănțenii trebuie să facă față și unei perioade de caniculă care se va prelungi atât joi, 20 iulie, cât și vineri, 21 iulie. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru Dobrogea, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa între 20 și 23 de grade Celsius.

Autoritățile recomandă populației să ia măsuri de precauție, să evite expunerea prelungită la soare în orele de vârf ale caniculei, să consume suficiente lichide pentru a se hidrata corespunzător, să evite activitățile fizice solicitante și să se adăpostească în locuri răcoroase pe cât posibil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*