FOTO Primăria Constanța, amendată cu 10.000 de lei pentru tăierea teilor de pe bulevardul Ferdinand

Primăria Constanța, amendată cu 10.000 de lei pentru tăierea teilor de pe bulevardul Ferdinand. FOTO: GMC

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat marți, 28 martie, amenda de 10.000 de lei pe care Garda de Mediu Constanța a aplicat-o pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Astfel, potrivit GMC, în urma verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâșia plantată din bulevardul Ferdinand, s-a constatat ca au fost tăiați 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavități în zona trunchiului. Reprezentanţii Primăriei nu au prezentat documente care să justifice tăierea arborilor sănătoși, motivând doar că era necesara intervenția imediata întrucât arborii inventariați prezentau pericol de prăbușire.

„Din documentele analizate a reieșit faptul că, în cadrul proiectului <<Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanta>>, s-au realizat lucrări de corecție a rădăcinilor copacilor, ceea ce a condus la dezechilibre în viaţa arborilor, cu risc major de prăbușire prin modificarea centrului de greutate. Astfel, din totalul de 232 de arbori predominant din specia tei, 104 au fost inventariați de Primărie cu potențial pericol de prăbușire, din care 38 care ar necesita intervenția imediată”, au precizat reprezentanții GMC.

Garda de Mediu Constanța a stopat tăierea arborilor, luându-se legătura cu primarul municipiului Constanța, „care a reacționat pozitiv la solicitarea instituției”.

Prin actul de control încheiat ulterior de comisarii Gărzii Naționale de Mediu au fost stabilite măsuri care se referă la asigurarea integrității spațiilor verzi aflate în administrare, în conformitate cu prevederile Legii 24/2007.

„De asemenea, au fost solicitate și alte documente cu referire la arborii inventariați cu potențial pericol de prăbușire, afectați de fapt de lucrările realizate. Această problemă rămâne în continuare în atenția noastră”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Riveranii de pe strazile Stefan cel Mare, Ferdinand si Cuza Voda se intalnesc astazi 29 Martie la ora 17:30 pe strada Cuza Voda nr.43-45 pentru consultanta juridica in vederea contestarii proiectului prin care Bulevardul Ferdinand si Strada Cuza Voda devin cu sens unic dinspre si spre gara avand consecinta eliminarea locurilor de parcare si nereapectarea legislatiei datorita dimensiunilor inguste ale strazii Cuza Voda. Toti riveranii afectati sunt astaptati!Solicitam prezenta presei!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*