Dumnezeu nu te păzește de amendă! ISU Dobrogea a sancționat 15 lăcașuri de cult pentru deficiențe legate de prevenirea incendiilor

Pompierii au intervenit la incendiul puternic. FOTO Arhivă

Efectul “Colectiv” se vede și în bisericile din județul Constanța. Pompierii militari le-au luat la controlat și au constatat sute de deficiențe. În urma controalelor au fost aplicate 274 sancțiuni, din care 259 avertismente și 15 amenzi în valoare totală de 7500 lei.

Oamenii legii au avut în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și stabilirea zonelor de parcare astfel încât accesul autospecialelor de pompieri să nu fie afectat.

Totodată, preoții au fost instruiți cum să acționeze în timpul și după terminarea slujbelor pentru a preveni incendiile.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative vor continua acțiunile de recunoaștere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului bisericesc asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Având în vedere afluxul mare de persoane generat de perioada sărbătorilor pascale şi pentru ca Sfânta Sărbătoare a Paştelui să fie petrecută în linişte şi fără incidente tragice, pompierii reamintesc atât preoţilor, cât şi credincioşilor, câteva reguli de bază:

– cetățenii trebuie să țină lumânările aprinse cât mai departe de haine şi de obiectele combustibile precum icoane, decoruri, mobilier, coroane şi de asemenea, se recomandă evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule (autoturisme, autocare, microbuze).

– pentru evitarea supraaglomerării bisericii, se recomandă ca slujbele să se organizeze în exterior, iar atunci când se desfăşoară în interior, se va permite accesul credincioşilor în limita capacităţii construcţiei;

– amenajarea unor locuri speciale, în exteriorul lăcaşurilor de cult, pentru depunerea lumânărilor aprinse, se va face la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii, dotate cu tăvi metalice umplute cu nisip;

– asigurarea dotării corespunzătoare cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor şi menţinerea acestora în stare permanentă de funcţionare;

– Efectuarea, prin grija factorilor de conducere de la biserici şi mănăstiri, a unui control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricărei eventuale surse de iniţiere a unui incendiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*