DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei a pornit la drum prin judeţ

Vineri, 4 august 2017, s-a dat startul unui frumos proiect educativ și cultural, organizat de Asociația Culturală Teatrealia cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Este vorba de „DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei”, care a pornit la drum prin 16 localități din județ, având la bord 14 profesori trăsniți pregătiți să le ofere copiilor 16 zile de educație prin distracție. După o scurtă conferință de presă, unde cei prezenți au aflat detalii despre proiect, startul s-a dat chiar în fața Consiliului Județean Constanța, unde cei mici au fost întâmpinați cu voie bună, dansuri, jocuri și cântece de nimeni alții decât cei din Gașca ZURLI. Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Zdrăngănel, Truli, Vrăjimăturica, Yupi, Clopoțel, Zâna cea Bună și vrăjitoarea Tura Vura s-au aflat cu toții acolo pentru a le ura drum bun celor 14 profesori care au plecat spre noi aventuri ale copilăriei constructive. Copiii de la câteva centre de plasament din Constanţa au primit de la Gașca Zurli și de la profesorii trăsniți baloane și bentițele Fetiței Zurli.

Prima localitate vizitată de DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei a fost Valu lui Traian. Aici, câteva zeci de copii din comună și din împrejurimi s-au adunat cu mic, cu mare, la căminul cultural, pentru a intra în joc. Nouă ateliere s-au desfășurat timp de patru ore. Cei mici au putut să învețe diverse lucruri frumoase, din domeniul artelor: Atelierul de tobițe, unde Toboșarii Veseli conduși de Ionuț Marcu i-au introdus pe copii în fascinanta lume a ritmurilor; Atelierul de pictură, unde cei mici au învățat tainele îmbinării culorilor împreună cu Monalissa; Atelierul de jonglerie, unde s-au întrecut în dexteritate câțiva jongleri temerari îndrumați de Magnificul Antonio; Atelierul de pantomimă, condus de frumoasa Mimosa, care le-a arătat copiilor cum se poate comunica fără vorbe, doar prin gesturi; Atelierul de teatru de umbre, unde Gepetto, maestrul păpușar, a construit pentru cei prezenți o poveste din umbre fermecate și i-a învățat și pe ei să le mânuiască, la rândul lor; Atelierul de step, în care copiii au învățat câțiva pași de bază, alături de profesorul Bocănilă, specialist în dans; Atelierul de arte marțiale, împreună cu Maestra Shaolin care le-a demonstrat celor mici cât de ușor și de frumos te poți antrena și poți învăța să te aperi; Atelierul de teatru și improvizație, în care copiii s-au jucat și au improvizat ajutați de simpatica Arlechina; Atelierul de baloane de săpun, condus de falnicul Baloo, maestrul baloanelor uriașe de săpun, care i-a învățat pe cei mici (și nu numai) cum pot face să apară ca prin magie frumoase mingi plutitoare colorate. Nu doar copiii au fost cei fascinați de activitățile desfășurate de cei 14 profesori trăsniți, ci și adulții care i-au însoțit și care au aplaudat la unison atât performanțele maeștrilor, cât și pe cele ale învățăceilor.

Sâmbătă a venit rândul copiilor din comuna Tortoman să se bucure de prezența Autobuzului Veseliei și de cei 14 profesori trăsniți. În jur de 300 de copii de toate vârstele s-au adunat la căminul cultural din localitate. Atât cei foarte mici, cât și adolescenții au intrat în jocurile propuse lor la fiecare atelier. Rând pe rând, copiii și-au încercat talentele fie la tobele lui Ionuț Micu, fie la atelierul de jonglerie susținut de Antonio, fie la cel de baloane de săpun condus de Baloo. La finalul celei de-a doua zile, adolescenții prezenți în Tortoman le-au oferit profesorilor trăsniți o surpriză și s-au dezlănțuit într-un dans plin de viață, o Pamporea.

DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei urmează să se îndrepte către alte localități, pentru a aduce zâmbete pe chipurile celor mici și celor mari. Astfel, sunt așteptați la ateliere, de la ora 17.00, copiii din Târgușor (astăzi), Ostrov, Lipnița, Băneasa, Cumpăna, 23 August, Siliștea, Pantelimon, Limanu, Cogealac, Mereni, Adamclisi, Vulturu și Medgidia.

Proiectul cultural „DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei“ este realizat de Asociaţia Culturală Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Mulţumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*