Descoperă frumusețea istorică a Constanței vechi în cadrul turului cultural „Case celebre din Constanța veche”

Casa cu Lei din Constanța. FOTO Monsson Trading
Casa cu Lei din Constanța. FOTO Monsson Trading

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, prin intermediul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” organizează evenimentul cultural-educativ intitulat „Tur Cultural: Case celebre din Constanța veche”. Această incursiune în inima Constanței vechi va avea loc sâmbătă, 20 mai, între orele 12.00 și 14.00, și va fi coordonată de către ghidul turistic Răzvan Raul Ivan.

Scopul acestui eveniment este de a promova istoria clădirilor vechi din Constanța, care reprezintă martori tăcuți ai orașului și bijuterii arhitecturale și urbane ce îmbogățesc peisajul local. Totodată, se dorește și evidențierea poveștilor proprietarilor acestor clădiri, care au fost primari, cerealiști sau oameni bogați, personalități de origine diversă, dar cu un rol important în evoluția orașului Constanța. Acest tur ghidat are și o semnificație specială, marcând Ziua Constanței, prin descoperirea zonei peninsulare pe jos.

Traseul turului ghidat va include următoarele puncte de interes: Palatul Regal, Casa Grigorescu, Casa Alleon, Piața Ovidiu, Casa Hrisicos, Casa Damadian, Casa cu Lei, Casa Manicatide, Casa Pâslă, Casa Titus Cănănău, Casa Kogălniceanu și Casa Pilescu. În timpul turului, participanții vor avea oportunitatea de a se bucura de informații istorice relevante și de pasiunea lui Răzvan Raul Ivan pentru Centrul Vechi al Constanței, care a contribuit la succesul fiecărei plimbări ghidate în această zonă.

Plecarea se va face de la statuia Lupoaicei din Constanța. Înscrierea pentru acest tur cultural este gratuită și se poate realiza online, pe pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, telefonic la numărul 0770.431.994 sau la sediul acestuia situat pe Bulevardul Ferdinand nr. 56.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*