Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” încheie ultima misiune NATO din anul 2020

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”. FOTO Forțele Navale

După parcurgerea a peste 500 de mile marine (aproximativ 1.000 de kilometri), în bazinul Mării Negre, sub pavilion NATO, și încheierea cu succes a misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors miercuri, 18 noiembrie, în portul militar Constanța.

Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navale partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la Exercițiul multinațional Poseidon 20, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Gruparea navală permanentă a NATO SNMCMG-2 a realizat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru refacerea capacității de luptă. Ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord, pe toată durata staționărilor. Membrii echipajului au fost declarați negativi la testul COVID-19, efectuat înaintea plecării în misiune, iar ca măsură de prevenție, starea acestora a fost monitorizată permanent.

Prin misiunile și exercițiile la care au participat marinarii militari români, Forțele Navale Române au contribuit la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*