FOTO VIDEO Două unități de alimentație publică de la Pavilionul Expozițional Constanța, închise temporar în urma unui control de la Protecția Consumatorilor

Două unități de alimentație publică de la Pavilionul Expozițional Constanța, închise temporar în urma unui control de la Protecția Consumatorilor

Activitatea a două unități de alimentație publică, aflate la un târg la Pavilionul Expozițional din Constanța, a fost sistată temporar de Protecția Consumatorilor după ce comisarii instituției au descoperit mai multe abateri.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a aplicat sancțiuni dure în urma unor acțiuni de control desfășurate la Pavilionul Expozițional Constanța. Acțiunile de control au fost efectuate ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator îngrijorat cu privire la respectarea legislației în domeniul protecției consumatorilor.

Pe parcursul verificărilor, au fost controlate două unități prestatoare de servicii de alimentație publică, iar comisarii CJPC Constanța au constatat mai multe abateri de la legislația în vigoare. Ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate sancțiuni, după consultarea cazierului comercial. Astfel, o amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei a fost impusă uneia dintre unitățile verificate, ca urmare a încălcării grave a regulamentelor. De asemenea, au fost emise două avertismente și s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

Ambele societăți au fost sancționate cu oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate.

Principalele abateri de la legislația în vigoare constatate de comisarii CJPC Constanța în timpul controalelor au vizat următoarele aspecte:

  • folosirea unor produse și proceduri nesigure;
  • folosirea unor materii prime și semifinite fără elemente de identificare și caracterizare;
  • modificarea datei limită de consum;
  • folosirea unor ustensile neprofesionale care nu sunt recomandate a fi utilizate în alimentație publică, având în vedere faptul că nu se pot igieniza complet;
  • depozitarea băuturilor răcoritoare și a murăturilor direct pe paviment;
  • prepararea produselor alimentare pe un grătar, în mediul ambiental, neprotejat de factorii contaminanți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*