Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, pe scena Teatrului de Stat Constanța. FOTO TST Constanța

Teatrul de Stat Constanța prezintă vineri, 3 septembrie, de la ora 20.00, spectacolul „Povestiri culese” după Donald Margulies, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, actrița constănțeană laureată a premiului Gopo pentru Tânără speranță și nominalizată la premiile UNITER din acest an.

Spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești, rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth – Maia Morgenstern – e cea care spune poveștile nescrise, iar Lisa – Cătălina Mihai – e cea care ascultă. O poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul său. Regia este colectivă, iar scenografia este concepută de Corina Grămoșteanu.

Aflată pe lista finalistelor la Premiile Pulitzer pentru Teatru în 1997, piesa „Povestiri Culese” de Donald Marguiles, a fost produsă şi jucată la New York, Los Angeles şi Londra. Spectacolul a avut premiera pe Broadway, la Manhattan Theater Club, în 2010.

Dramaturg, scenarist şi profesor de Teatrologie la Universitatea Yale din SUA, Donald Marguiles (n.1954) este câştigătorul Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie 2010, pentru „Cină cu prietenii” (Dinner with Friends), în timp ce alte două texte ale sale – „Sight Unseen” şi „Collected Stories” (Povestiri culese), s-au aflat pe lista scurtă a finalistelor. Printre operele cele mai cunoscute ale dramaturgului american se află „The Country House” (2014), „Time Stands Still”(2009), „Brooklyn Boy”(2004).

În Teatrul de Stat Constanța sunt aplicate toate măsurile de protecție prevăzute de normele legale în vigoare, în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru accesul în sală nu sunt solicitate certificate de vaccinare sau teste, dar purtarea măștii pe toată durata spectacolului este obligatorie.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*